GDPR

Ochrana osobních údajů

Ve společnosti FIDES řešíme ochranu osobních údajů dle patřičných zákonů. Veškeré osobní údaje poskytované návštěvníkem jsou shromažďovány, zpracovávány a uchovávány v souladu s platnou legislativou České republiky, zejména se zákonem č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů ve znění pozdějších předpisů a zákonem o elektronických komunikacích č. 127/2005 Sb. Samozřejmě také nově dle Nařízení Evropského parlamentu a rady (EU) 2016/679, tak zvané “GDPR”. 

Tyto www stránky se zabývají primárně pronájmem automobilů. Evidujeme vaše objednávky, pro tyto účely si od vás bereme jen ty údaje, které jsou nezbytné k vyřízení objednávky. Zároveň jsme přijali patřičná bezpečnostní opatření k zabezpečení vašich dat (šifrování atd.). Sběr osobních údajů probíhá přímo od subjektu (vyplníte formulář, dokončíte objednávku), tak automaticky. Níže všechny případy rozebíráme podrobněji, především z pohledu právních důvodů zpracování, účelu zpracování i o možnostech, jakými dosáhnete na svá práva.

Pokud požádáte o výmaz svých údajů, uděláme to neprodleně, nejpozději do 1 měsíce od vaší žádosti, kterou prosím směřujte na naši poštovní adresu (Autopůjčovna Praha Fides , Osiková, Praha 3, 130 00 Autocentrum Jarov 
Česko) nebo na email [email protected] Upozorňujeme, že výmaz můžeme udělat jen v případě, pokud k archivaci dat nejsou zákonné důvody. V případě aktivního pronájmu vaše data vymazat nemůžeme.

Není-li to výslovně uvedeno, FIDES nasbírané osobní údaje nepředává dalším příjemcům ani správcům.

Osobní údaje získané od subjektu

Přihlášení k odběru newsletteru

Přihlášení k odběru newsletteruNa webu autopujcovnafides.cz můžete nalézt jednoduchý formulář pro přihlášení k odběru novinek. Novinky vám budeme posílat maximálně 8x ročně. Informovat vás budeme o nových automobilech v naší nabídce, slevách a výhodných akcích
Osobní údaj:e-mailová adresa
Získání osobního údaje:od subjektu
Zákonnost:explicitní souhlas subjektu
Účel:Zasílání zpravodaje (newsletteru), je zasílán maximálně 8x ročně.
Informace o zpracování:E-mail zaslaný na e-mailovou adresu. E-mail obsahuje link, umožňující odhlášení. Data archivujeme 5 let.

Kontaktní formulář

Odeslání dotazu či poptávky na pronájemKontaktní formulář slouží subjektům, které se chtějí dotázat na jakoukoliv informaci ohledně firmy FIDES. Případně mají zájem o pronájem automobilu, dovoz automobilu ze zahraničí. Povinná pole pro odeslání formuláře jsou jen dvě: kontakt na vás (e-mailová adresa), zpráva. Souhlas se zpracováním vašich údajů je jen a pouze pro tyto účely.Pokud nás budete kontaktovat přes kontaktní formulář, vždy vás v odpovědi na e-mail upozorníme, že nám musíte dát souhlas o uchování osobních údajů pro účely komunikace o tématu, kvůli kterému nás oslovujte.
Osobní údaj:e-mailová adresa, jméno, telefon, zpráva
Získání osobního údaje:od subjektu
Zákonnost:souhlas subjektu
Účel:kontaktní informace, využitelné pro uživatelskou podporu, případně vznik smluvního vztahu
Informace o zpracování:Je-li fyzická osoba ve smluvním vztahu s FIDES, nastává zákonnost zpracování podle článku 6 1.b. V jiných případech jsou osobní údaje zpracovávány jako kontaktní informace. Pokud jde jen o zaslání dotazu, data archivujeme jen po dobu komunikace, maximálně 1 měsíc. Pak dojde o odstranění vašich dat (e-mailu i veškeré komunikace). Pokud formulář slouží k objednávce, platí pravidla pro objednávkový formulář.

Objednávkový formulář

Formulář pro vytvoření objednávky – pronájem automobiluSlouží osobám, které mají zájem o pronájem automobilu z naší nabídky. Povinná pole pro vytvoření objednávky jsou: e-mailová adresa, jméno, poštovní adresa, telefonní číslo, IČO, DIČ, pokud pronájímáte vůz pro firmu a chcete toto uvést na faktuřePokud si u nás automobil pronajmete, chceme po vás jen nezbytné údaje k vyřízení objednávky. Tyto údaje v žádném případě nepoužíváme k reklamním účelům.
Osobní údaj:e-mailová adresa, jméno, společnost (IČO, DIČ), telefon, zpráva
Získání osobního údaje:od subjektu
Zákonnost:souhlas subjektu
Účel:kontaktní informace, využitelné jen a pouze pro vyřízení objednávky, uživatelskou podporu, vznik smluvního vztahu
Informace o zpracování:Fyzická osoba je ve smluvním vztahu s FIDES, zákonnost zpracování podle článku 6 1.b. Data uchováváme po dobu 10 let. Pokud nedojde v této lhůtě k opakované objednávce, vaše data jsou kompletně vymazána, případně se lhůta prodlužuje.

Osobní údaje získané automaticky

Webový server www.autopujcovnafides.cz automaticky zpracovává a ukládá údaje o návštěvě stránky. Automatické údaje jsou sbírány vlastními logy www serveru a přes Google Analytics. Mezi automaticky sbírané údaje patří identifikátory času, doby strávené stránce, IP adresy, údaj o operačním systému a prohlížeči, vypočítané geolokační informace. Tyto údaje neumožňují přímo identifikovat osobu, ale umožňují ve většině případů identifikovat počítač, ze kterého bylo na www stránku přistupováno.  FIDES používá takto získané informace jen a pouze k vyhodnocení provozu webu a pro optimalizaci webu. 

Údaje pro reklamní systémy 
Využíváme technologie retargetingu od služby SKLIK provozované společností Seznam.cz, a.s. To nám umožňuje ukázat návštěvníkům, kteří projevili zájem o naše služby, naše reklamy v reklamní síti společnosti Seznam.cz, a.s.

Využíváme technologie remarketingu od služby ADWORDS provozované společností Google Ireland Limited. To nám umožňuje ukázat návštěvníkům, kteří projevili zájem o naše služby, naše reklamy v reklamní síti společnosti Google.


Ukládání dat na počítač uživatele 
V některých případech webová stránka ukládá data na počítač uživatele, a při opětovné návštěvě tato data může číst a měnit. Jedná se o tzv. cookies.

INFORMACE TÝKAJÍCÍ SE SOUBORŮ COOKIE

Jako cookie (anglicky koláček, oplatka, sušenka) se v protokolu HTTP označuje malé množství dat, která WWW server pošle prohlížeči, který je uloží na počítači uživatele. Při každé další návštěvě téhož serveru pak prohlížeč tato data posílá zpět serveru. Cookies běžně slouží k rozlišování jednotlivých uživatelů, ukládají se do nich uživatelské předvolby apod. 

​Naše firma využívá s​oubory cookie především k tomu, abychom vás odlišili od ostatních uživatelů webu a přizpůsobili webové stránky tak, aby se vám lépe používali.

Cookies se ukládají na straně klienta (uživatele) jako krátké textové soubory (např. pro Internet Explorer ve Windows XP do adresáře c:\Documents and Settings\Jméno uživatele\Cookies) a to pro každé webové místo (website).

Funkce cookies je definována v RFC 2965 pomocí HTTP hlaviček Set-Cookie (nebo její novější varianty Set-Cookie2) a Cookie. Hlavička Set-Cookie je poslána v odpovědi serveru a obsahuje:
 

  • název (identifikátor) cookie
  • data cookie (omezená prohlížečem, vyžadována je podpora alespoň pro 4096 byte),
  • dobu platnosti cookie (resp. čas, kdy hodnota vyprší),
  • doména, pro kterou cookie platí,
  • adresář na serveru, pro který cookie platí.


Pokud má prohlížeč alespoň jednu cookie pro daný server (a daný adresář na něm), posílá s každým dotazem danému serveru i hlavičku ​c​ookie, která obsahuje stejná data, která server původně poslal.


Bezpečnost a ochrana soukromí, jsou cookies nebezpečné?

Cookies neznamenají žádné nebezpečí pro počítač jako takový.


Naše zásady používání souborů cookie

Naše firma využívá cookies pro cílenou reklamu (AdWords, Sklik), statistické vyhodnocování chování návštěvníků (Google Analytics), lepších nalezení informací, např. údajů na mapě, apod. V žádném případě se nijak nesnažíme data zneužít, používáme je jen a pouze pro vylepšování webu​ pro uživatele.

Nechcete používat COOKIES?

Pokud budete tento web dále používat, vyjadřujete tím s používáním souborů cookie​s​ souhlas.

Soubory cookie​s​ můžete prostřednictvím internetového prohlížeče nebo pomocí softwaru třetích stran zablokovat nebo odebrat. Pokud to ale uděláte​ (blokace)​, může u některých webových stránek docházet k potížím.

​Příklad b​lokování: http://windows.microsoft.com/cs-cz/windows-vista/block-or-allow-cookies https://support.google.com/chrome/answer/95647?co=GENIE.Platform%3DDesktop&hl=cs
 

​Příklad v​ymazání: https://support.google.com/accounts/answer/32050?hl=cs


Na našem webu používáme tyto kategorie souborů cookie:
 

  • Základní soubory cookie, nezbytné pro provoz webu
  • Soubory cookie související s návštěvností, jak web využíváte. Údaje jsou čistě souhrnné a anonymní. Tyto údaje jsou důležité pro vylepšování www stránek. 
  • Soubory cookie pro konkrétní funkce, např. vyplňování formulářů, preference, výběry apod.
  • Soubory cookie zajišťující inzerci. Jde především o to, abychom vám nabídli reklamu, která vás zajímá. Slouží také k vyhodnocování reklam.


Upozorňujeme, že soubory cookie mohou používat i třetí strany. Nad těmito soubory však nemáme žádnou kontrolu.

Zabezpečení osobních údajů

FIDES pro přenos dat využívá výhradně zabezpečené připojení s protokoly HTTPS, SSH, SFTP. Data jsou ukládána v zabezpečené databázi a na cloudu. Cloudové služby zajišťují certifikovaní smluvní partneři (Google). Omezení přístupu, používáme blokování přístupu do administrace dle IP adres, pravidelně měníme přístupové údaje, hesla jsou hashované.

FIDES jako správce

Správce odpovídá za dodržování povinností kladených Obecným nařízením. Zcela zásadní je dodržování zásad zpracování, jejichž dodržování zároveň musí být správce schopen doložit. Základním nezbytným předpokladem je existence řádného právního důvodu zpracování osobních údajů, kterým správce musí disponovat, aby vůbec mohl osobní údaje zpracovávat. Zároveň je nutné osobní údaje dostatečně zabezpečit. Samozřejmostí však musí být plnění i dalších povinností stanovených Obecným nařízením.

Zpracovatelé

Zpracovávají osobní údaje dle pokynů a potřeb správců. Patří mezi ně webmaster, poskytovatel webhostingových služeb. Mezi zpracovatelem a správcem existuje smluvní vztah.

Pověřená osoba pro ochranu osobních údajů

Dle interní analýzy FIDES nemá povinnost zřídit funkci pověřence pro ochranu osobních údajů (ve smyslu článku č. 37 Nařízení…) 
Za veškeré záležitosti týkající se ochrany osobních údajů odpovídá jednatel firmy Viktor Park (Tel.: +420 775 576 690 , e-mail: [email protected] )

Jak dlouho budeme vaše osobní údaje zpracovávat?

Správce bude vaše osobní údaje zpracovávat po dobu trvání smluvního vztahu (tj. po dobu poskytování záruky na zakoupené zboží) a následně po dobu dalších 10 let, nebude-li tento souhlas se zpracováním osobních údajů z vaší strany odvolán. Tím však není dotčeno zpracování osobních údajů v nezbytném rozsahu pro splnění povinností vyplývajících z obecně závazných právních předpisů.

Kdo všechno bude mít přístup k vašim osobním údajům?

Správce a případně též třetí osoby – zpracovatelé, kteří poskytují vhodné záruky a jejichž zpracování splňuje požadavky dle platných právních předpisů a které zajišťuje náležitou ochranu vašich práv. 

Jaká máte v souvislosti s ochranou osobních údajů práva?

  1. právo svůj souhlas kdykoli odvolat
  2. právo osobní údaje opravit či doplnit
  3. právo požadovat omezení zpracování
  4. právo vznést námitku či stížnost proti zpracování v určitých případech
  5. právo požadovat přenesení údajů
  6. právo na přístup k osobním údajům
  7. právo být informován o porušení zabezpečení osobních údajů v určitých případech
  8. právo na výmaz osobních údajů (právo být „zapomenut“) v určitých případech
  9. další práva stanovená v zákoně o ochraně osobních údajů a po nabytí účinnosti též v obecném nařízení o ochraně osobních údajů č. 2016/679.

Žádost o přenositelnost údajů

Pokud chcete požádat o přenos svých údajů (tedy těch co jste vy sami zadali), kontaktujte nás na [email protected]

Vznesení námitky

Pokud chcete vznést námitku, kontaktujte nás na [email protected]

Žádost o odvolání souhlasu se zpracováním osobních údajů

Pokud chcete odvolat souhlas, kontaktujte nás na [email protected]

Žádost o odstranění osobních údajů (právo být zapomenut)

Pokud chcete kompletně vymazat svoje data z našich databází, kontaktujte nás na [email protected]